🌿vĂ„ra Projekt🌿

 
Aktuella projekt.

Vi har ett antal projekt som alltid Àr aktuella. Det frÀmsta och som det vi satsar mycket pÄ för nÀrvarande Àr

Fadderverksamheten

I dag har vi 145 barn som sponsras av faddrar inte bara boende i Eskilstuna utan spridda runt om i landet, frĂ„n lĂ€ngst uppe i norr till södra delen av Sverige. Varje fadder sponsrar sitt/sina barn med 130 kr respektive 230 kr per mĂ„nad beroende pĂ„ Ă„lder. De smĂ„ barnen med 130 kr och de Ă€ldre frĂ„n gymnasieĂ„ldern med 230 kr. Av dom pengarna tar vi 10 kr som gĂ„r till att pĂ„ plats i Usangi administrera hjĂ€lpen. Vilket innebĂ€r för de ansvariga att hĂ€mta pengar pĂ„ banken i Moshi och sedan dela ut dessa samt en uppföljning som innebĂ€r att ”personalen” skickar listor varje kvartal hur pengarna har fördelats. DĂ€remellan hĂ„lls kontakt via brev eller i bĂ€sta fall e-post, dĂ„ frĂ„n Moshi vilket innebĂ€r en relativ lĂ„ng resa som tar mycket tid i ansprĂ„k. Tack vare Mma Neatness i Usangi och ideella krafter i föreningen fungerar denna verksamhet utmĂ€rkt.

Skolkök (pĂ„gĂ„ende insamling) 

ÖnskemĂ„l har kommit om hjĂ€lp till att bygga ett skolkök vid sidan om ”vĂ„r skola”. Insamling till detta pĂ„gĂ„r.

Förskole projekt

Förskole projektet Ă€r nu avslutat  för vĂ„r del. Skolan stĂ„r pĂ„ plats med en anpassad handikapptoalett. Tack till er alla som har gjort detta möjligt för barnen i Usangi 🌾.

TrÀdprojekt

TrÀdprojektet Àr för nÀrvarande i vilande. Vi sponsrade en plantskola och vÄr förhoppning Àr att pÄ sikt fÄ till en liknande verksamhet.

Barndagverksamhet

TorshĂ€lla församling betalar lön för tvĂ„ förskolefröknar som driver en ”varsin” förskola. En verksamhet som nu pĂ„gĂ„tt under mĂ„nga Ă„r och Ă€r en mycket vĂ€rdefull verksamhet för de minsta barnen som fĂ„r en mycket bra start pĂ„ sitt kommande ”skolliv”.

RĂ€ttvis handel

VÄr mÄlsÀttning Àr att försöka bidra till denna utveckling och dÄ med fler produkter.

Krukmakeriet och UVTC

Krukmakeriet Àr ett strÄlande exempel pÄ ett lyckat projekt Krukmakeriet Àr idag en verksamhet som har utvecklas mycket positivt och var pÄ sin tid banbrytande dÄ det gÀller att ta vara pÄ kvinnors möjlighet att driva och utveckla företag.

UVTC Ă€r en yrkesskola som mer eller mindre har stöttats av föreningen sedan 1987. Genom samarbete med Rinmangymnasiet ökades standarden markant inom de befintliga yrkesomrĂ„dena. Stöd gavs ocksĂ„ till byggandet av en verkstadslokal för svets- och mekanisk utbildning.  Rinmangymnasiet skĂ€nkte en grundutrustning till den utbildningen. Verkstaden invigdes 1996. PĂ„ senare tid har stödet frĂ„n föreningen till UVTC varit minimalt, skolan fungerar men standarden pĂ„ utbildningarna Ă€r lĂ„g. Behovet av stöd Ă€r stort bĂ„de vad gĂ€ller utrustning och pedagogik.